Jeste li ikada čuli za ”TED” predavanja? Ako niste, posjetite Youtube i upišite u tražilicu ”TED”. Ima ih jako puno. Zar ne? 🙂
TedXuniversityofZagreb je  nezavisno ograniziran TED događaj u kojem se kombinacijom govornika i TED video materijala potiče duboka rasprava i povezivanje sudionika.

Treći TedXuniversityofZagreb održan je 28.03.2015. u dvorani Forum u studentskom domu Stjepan Radić. Pod temom Impact predstavljene su ideje koje su sasvim neprimjetno i neočekivano utjecale na okolinu. Te ideje su nam pokazale da male stvari mogu ostvariti bitan utjecaj na svijet oko nas.

Kao i prošle godine, Tostići (kako nas od milja zovu) su pozvani kako bi pomogli TED govornicima u pripremi njihovih govora. Sudjelovali smo na dvije probe gdje smo izvodili klasične (po priručniku) Toastmasters evaluacije. Govori su bili tematski različiti…od matematike, fizike, dizajna, arhitekture, poduzetništva, pa sve do životnih priča. Svi su bili jednako vrijedni. Samo ih je trebalo dobro ispolirati, zamotati i isporučiti publici.

Drago nam je što su TED govornici (koji su bili na probama) uvažili i primjenili naše sugestije i komentare.
Cijeli događaj je bio jako dobro organiziran, slijedovi TED govora, hrane pića i za kraj  slanje pisma samom sebu. Publika je dobila inspirativne govore i poticaj da budu kreativni i odvažni, iskoriste priliku, istražuju i da se ne boje sukoba.

Također, ovo je bila prilika za posjećivanje starih mjesta i prisjećanje na legendarne studentske dane.
.